Word ook Samen VISsen-coach! (video)

In het sociaal-maatschappelijke programma ‘Samen VISsen’ nemen vrijwilligers van plaatselijke hengelsportverenigingen bewoners van zorgcentra een middag of ochtend mee uit vissen. Interesse om namens jouw hengelsportvereniging een Samen Vissen-coach te worden? Meld je dan gratis aan!

De Samen VISsen-coach is de coördinator van de visuitjes en spreekt onder meer met het zorgcentrum af waar en wanneer er gevist wordt. Daarnaast zorgt de coach samen met de andere vrijwilligers van de hengelsportvereniging voor hengels, aas, voer en ‘vistechnische’ begeleiding tijdens het vissen. De activiteitenbegeleiders van het zorgcentrum brengen de deelnemers naar de waterkant en zorgen voor stoelen, een hapje en drankje en zorgbegeleiding.

Aanmelden is gratis

Registreer je kosteloos als Samen VISsen-coach door hier te klikken. Het enige wat je nodig hebt is toestemming van jouw hengelsportvereniging en een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG), die ook door Sportvisserij Nederland wordt vergoed.


Zet je in als Samen VISsen-coach voor jouw hengelsportvereniging

Zonder vrijwilligers kan geen vereniging bestaan. Vrijwilligers houden de hengelsportvereniging draaiend en zorgen er met bijvoorbeeld Samen VISsen-uitjes voor dat bewoners van zorgcentra weer de kans krijgen om te genieten van het vissen. Een kwart van de bewoners van zorgcentra komt niet meer buiten. En dat terwijl contact met de natuur een aantoonbaar positief effect heeft op deze ouderen. Natuurlijk helpen wij jou daar een handje mee, meer hierover check je hier.

Samen VISsen-coach dag

Als Samen VISsen-coach ben je ook welkom op de jaarlijkse ‘Samen VISsen-coach dag’. Tijdens deze dag staan de coaches en medewerkers stil bij de prachtige resultaten, terwijl we bijpraten en de sociaal-maatschappelijk impact van deze visuitjes duidden en afzetten tegen de laatste ontwikkelingen. De Samen VISsen-coach dag is niet alleen nuttig is, maar vooral ook gezellig.

Lees meer over Samen VISsen!

Terug naar overzicht