Meldpunt visstroperij & visserijwet

Heb je het vermoeden dat iemand illegaal aan het vissen is, met het meenemen van vis als doel? Op deze pagina kun je vermoeden van visstroperij doorgeven. Om de melding goed te kunnen verwerken is het van belang zo compleet mogelijke informatie door te geven. Klik op de kaart om de locatie aan te geven en vul daarna het formulier zo compleet mogelijk in.

Je melding wordt automatisch doorgezet naar de federatie waar de vermoedelijke stroperij plaatsvindt. Let op: federaties zijn geen noodhulpdiensten. Bij urgente situaties kun je contact opnemen met de NVWA (0900-0388) of de politie bellen (0900-8844), bij levensbedreigende situaties bel je 112.

Visserijwet- en regelgeving

Als sportvisser krijg je te maken met een aantal wetten en regels, bijvoorbeeld op het gebied van vereiste visdocumenten. Maar ook op het gebied van gesloten tijd, aas- en vissoorten, minimummaten van vissoorten en beschermde vissen waarop je niet zomaar mag vissen. Als je je niet aan deze regels houdt, kan dat een boete opleveren. Deze wetten en regels zijn opgedeeld in de volgende gebieden:

Bekijk hieronder een video waarin jurist Ruben Bil uitleg geeft over regels bij het vissen.

Visrechten en controlerende instanties

Politie en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) kunnen de Kamer voor de Binnenvisserij bellen (0570-669931) met een speciaal verzoek om visrechten informatie, bijvoorbeeld noodzakelijk voor een proces verbaal. 

Kom je er niet uit? Dan kunt je altijd contact opnemen met Sportvisserij Nederland.