Aangesloten verenigingen

Sportvisserij Zuidwest Nederland is een overkoepeling van de bij haar aangesloten verenigingen. De VISpas die je van jouw vereniging ontvangt is tevens je bewijs van lidmaatschap van de vereniging. Wanneer een vereniging niet aangesloten is bij de federatie kan zij ook geen VISpassen verstrekken. In het gehele federatiegebied zijn circa 200 hengelsportverenigingen aangesloten, zij kunnen jou allemaal voorzien van een VISpas.

Vereniging aansluiten bij Sportvisserij Zuidwest Nederland

Het biedt een vereniging veel voordelen om aangesloten te zijn bij Sportvisserij Zuidwest Nederland. Niet alleen kunt je jouw leden de VISpas aanbieden als bewijs van lidmaatschap, je kunt ook je viswater gratis laten controleren door een federatieve BOA en bent verzekerd van professionele ondersteuning wanneer jouw vereniging behoefte heeft aan kennis of informatie. Uiteraard is het ook buitengewoon belangrijk om als hengelsporters goed georganiseerd te blijven om ervoor te zorgen dat er zoveel mogelijk viswater behouden blijft voor de sportvisserij.

Daarnaast kun je gratis verenigingswedstrijden vissen op de vele federatieve viswateren en krijg je de mogelijkheid om je eigen vrijwilligers te laten informeren en opleiden zodat jouw vereniging ook in de toekomst gezond blijft.

Om lid te worden van de federatie dient jouw vereniging minimaal 50 leden te hebben en moet de deze beschikken over haar eigen statuten. Tevens moet de vereniging ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel. Wanneer je meer informatie wil ontvangen over het aansluiten van jouw vereniging bij de federatie kun je gebruik maken van het contactformulier.

Voor meer informatie over wet- en regelgeving voor sportverenigingen kun je hier informatie downloaden.