Cursus VIScoach & VISmeester

Wil je namens jouw vereniging de jeugd op een goede en verantwoorde manier leren vissen? Schrijf je dan nu in voor één van de avonden in jouw federatiegebied. De cursussen kosten weinig tijd en met de opgedane kennis en het cursus-certificaat op zak kun je jouw vereniging of federatie ondersteunen bij jeugdwerkzaamheden. Dat hoeft echt niet dagelijks of wekelijks te zijn, zelfs met enkele dagen per jaar kun je al veel kinderen en jongeren leren hoe leuk het is om aan de waterkant te zijn!

Gratis cursus VIScoach

De cursus VIScoach is een gratis cursus die door Sportvisserij Nederland wordt georganiseerd voor vrijwilligers van aangesloten hengelsportverenigingen. De cursus wordt in Bilthoven gegeven in één avond of op locatie. Deze cursus bevat een overzichtelijk huiswerkprogramma met een toets, maar is in de uitvoering sterk interactief en gericht op de praktijk aan het water en voor een groep kinderen. Je leert hoe je goed met een groep kinderen omgaat en samen met je vereniging een jeugdcursus organiseert.

Schrijf je nu in voor de cursus VIScoach op dinsdag 2 april 2024 in Drimmelen en bekijk de rest van de agenda.

Cursus VISmeester

De cursus VISmeester is een vervolgcursus op de cursus VIScoach. De cursus VISmeester wordt in één avond gegeven door Sportvisserij Nederland in Drimmelen en is gratis voor vrijwilligers van aangesloten hengelsportverenigingen.

Schrijf je nu in voor de cursus VISmeester op 7 mei in Drimmelen.

Word jij VISmeester?

De cursus bestaat uit een overzichtelijk huiswerkprogramma en voordat de cursus plaatsvindt moet een ‘oefenles’ worden voorbereid. Na de cursus ga je als opgeleide VISmeester een praktijkstage afleggen. Nadat je deze stage goed hebt afgelegd mag je jezelf officieel VISmeester noemen. Sportvisserij Zuidwest Nederland kan dan een beroep op je doen om een VISles te organiseren. VISmeesters kunnen een vergoeding krijgen als ze in opdracht van Sportvisserij Zuidwest Nederland een visles uitvoeren. VISmeesters hebben ook de mogelijkheid om diverse materialen te lenen bij Sportvisserij Zuidwest Nederland. Door Sportvisserij Nederland wordt een hengelset in bruikleen gegeven aan de VISmeesters ten behoeve van de vislessen.