Succesvolle actie BOA’s Sportvisserij Zuidwest Nederland en Samen Sterk in Brabant

Op vrijdagavond 22 maart hebben drie BOA’s van Sportvisserij Zuidwest Nederland en twee BOA’s van Samen Sterk in Brabant (SSIB) een actie gehouden. Deze actie werd opgezet naar aanleiding van een melding dat twee bootjes met in totaal vijf opvarenden op verboden water op snoekbaars visten en deze ook meenamen.

Hierop is er gepost op de Roode Vaart Noord. De BOA’s zagen de bootjes, zonder verlichting, de Roode Vaart Noord opvaren. Vanuit beide bootjes werd door alle opvarenden gevist en werd ook vis gevangen. Na enige tijd vertrokken de bootjes weer. Hierop besloten de BOA’s de bootjes op te wachten bij de haven om de opvarenden te controleren. Daarbij werden 11 grote snoekbaarzen aangetroffen.

De verdachten hebben allen een proces-verbaal gekregen voor het vissen zonder toestemming van de rechthebbende. Beide schippers hebben bovendien nog een proces-verbaal gekregen voor het negeren van het invaarverbod en voor het varen zonder verlichting.

De aangetroffen snoekbaarzen zijn in beslag genomen en worden, met toestemming van de officier van Justitie, afgegeven bij een vogelopvang.

Terug naar overzicht