Ruim 10m3 zwerfafval opgeruimd in de Biesbosch

Afgelopen zaterdag 2 maart ruimden 15 vrijwilligers op twee verschillende locaties in de Biesbosch op. Een geweldig initiatief van de Werkgroep Karpervissen van Sportvisserij Zuidwest Nederland.

Voorzien van Vang5-materiaal, zoals handschoenen, grijpers en vuilniszakken, trokken de vrijwilligers door de Hoogezandse Gorzen en De Fortunapolder om hier het zwerfafval op te ruimen. Bij elkaar werd er ruim 10m3 aan afval verzameld. Goed werk!

Landelijke Opschoondag 23 maart

Net na de start van de lente, op zaterdag 23 maart, is het tijd voor de Landelijke Opschoondag (initiatief van Supporter van Schoon)! Op deze dag komt Nederland extra in actie om de omgeving zwerfafvalvrij te maken. Help jij ook een handje mee? 

Kom ook in actie!

Alle beetjes helpen! Organiseer bijvoorbeeld met jouw vereniging een opruimactie bij jullie verenigingswater of bij het clubhuis of loop na het vissen een extra rondje bij jouw favoriete visstek. Je kunt je opruimactie aanmelden op de website www.vang5.nl/ikdoemee!

Laat het ons ook zeker even weten als jullie vereniging in actie komt op 23 maart! Stuur ons het plan en de locatie van jullie opruimactie naar info@sportvisserijzwn.nl of stuur ons achteraf wat foto’s toe!

Vang 5 – Schone stek

Ga jij op zaterdag 23 maart vissen? Maak jouw stek dan schoon volgens het inmiddels bekende Vang5-principe (vijf minuten opruimen of vijf stuks zwerfafval meenemen). Dat zorgt voor een schone waterkant en zo lever je een mooie bijdrage aan de Landelijke Opschoondag.

Vele handen maken licht werk, dus sluit je als sportvisser aan bij dit mooie, nationale initiatief om tot een schonere wereld te komen. Inspireer ook anderen – sportvissers, buren, familie en collega’s – om mee te doen en in actie te komen tegen zwerfafval door na je opruimactie een foto van het resultaat te delen op social media.

Wil je meer weten over hoe jij als sportvisser kunt meehelpen in de strijd tegen zwerfafval? Kijk dan op www.vang5.nl

Terug naar overzicht