Federatief Kampioenschap Kust Zuidwest Nederland 2024 een succes!

Onder een mooie zonnige hemel en een matige zuidenwind werd afgelopen zaterdag 13 april het Federatief Kampioenschap Kustvissen gevist vanuit het verenigingsgebouw van WSV ’s-Gravenzande.

Na het welkomstwoord en enkele belangrijke mededelingen reden om even over achten de tractoren met vissers naar het strand en kon om 10:00 exact het beginsignaal worden geven door de 4 vakverantwoordelijken.

Er werd gevist in 4 vakken waarbij in vak A senioren en de 2 mee vissende dames naast elkaar de strijd aan gingen en er tevens 2 junioren in dit vak stonden. In vak B wederom senioren en 2 junioren terwijl in van C en D enkel 55+ mannen visten.

Al snel kwamen er de eerste scholenbaarsjes binnen en werd er gedurende wedstrijd regelmatig vis gevangen waaronder mooie botten, zeebaars en zelfs een kleine zeeforel!

Bij de dames ging Heidi Leeuwis van HSV Grot Rotterdam erg goed en kon met ruime cijfers, 9 vissen en 181 cm, tweevoudig Federatief Kampioen Linda van de Velde van de Oosterschelde vissers verslaan en werd terecht Federatief Kampioen 2024 bij de dames! Heidi werd tevens 3de in haar vak!

Bij de heren werd Ronald de Kock van de HSV de Streyenvissers in vak A naast vak winnaar ook Federatief Kampioen in de seniorenklasse met 12 vissen en 225 cm! De nummer 2 in vak A werd Arjan Rijnberg van HSV de Sportvisser met 10 vissen en 187 cm. Arjan werd tevens 3e overall bij de senioren.

Seniorenkampioen van vorig jaar Rob van Koeveringe van HSV Westkapelle werd 4e in vak A met 9 vissen en 169 cm.

Bij de senioren in vak B trok Jan van Haaften van de Oosterschelde vissers met 7 vissen en 159 cm aan het langste eindje. Jan werd tevens 2e in de seniorenklasse.

Tweede in vak B werd Mats Gelderland van Groot-Rotterdam met 7 vissen en 146 cm. Junior Maarten van Beek van HSV Reimerswaal werd 3e met 8 vissen en 145 cm. De nummer 4in vak B werd Dennis van Vossen van HSV het Spanjooltje met 6 vissen en 134 cm.

In vak C kon Ruud van Noord van Groot Rotterdam bij de 55+ de vak winst opstrijken en werd tevens 2e in zijn categorie met 8 vissen en 230 cm. Agelo Hense van HSV het Spanjooltje werd 2e met 10 vissen en 203 cm, Jan van Pieterson van de Oosterschelde vissers pakte de 3e vak klassering met 4 vissen en 132cm! Kees Westdorp van Groot-Rotterdam pakte de 4e vak plaats met 5 vissen en 128 cm.

In vak D stond de 55+ kampioen van 2023, Janko de Witte van HSV West Kapelle en lange tijd leek het erop of Janko zijn titel zou prolongeren echter kon Jan Romeijn van HSV de Krabbe op E21 zijn kopstek optimaal benutten en werd met 14 vissen en 398 cm vakwinnaar, totaalwinnaar en Federatief Kampioen in de klasse 55+ !

Janko de Witte wist alsnog tweede te worden in vak D met 11 vissen en 284 cm. Remi Lindhoud van de Oosterschelde vissers werd 3e met 11 vissen en 239 cm. De vierde plaats ging naar Theo van Broeck van HSV de Sportvisser met 9 vissen en 221 cm.

Bij terugkomst werden de vissers ontvangen met versgebakken vis en lekkere drankjes en na de tombola werd om ongeveer kwart voor 5 de uitslag bekend gemaakt door Sjoerd Broekhuijsen.

Dank aan WSV ’s-Gravenzande voor de accommodatie, verzorging, de tractoren en de gebakken vis!

Speciale dank aan de vakverantwoordelijken en EHBO-man, zonder jullie zijn dit soort evenementen onmogelijk!

Tot volgend jaar in Zeeland!

Terug naar overzicht