Federatief Kampioenschap Feeder Zuidwest Nederland 2024

Zaterdag 20 april 2024 stond de FK Feeder SZWN 2024 op het programma. Er waren veel aanmeldingen vooraf dus moesten we uitkijken naar een extra stuk parcours. Dat werd gevonden bij het haventje van Genderen. Het weekend hiervoor is door een aantal personen daar proef gevist en redelijk tot goed gevangen. Een verharde pad naar het water en een mooi parcours.

In de week voorafgaande hadden we het voor elkaar om van de pachter (Boer) toestemming te krijgen om met de auto’s naar het water te rijden, wat op het stuk Bergse Maas tussen Hank en Heusden verder onmogelijk is. Vrijdagmiddag hebben we met enkele leden van de wedstrijdcommissie het parcours uitgezet voor 90 deelnemers, dus je hebt behoorlijk wat parcours nodig. Twee vakken aan de zuidzijde en drie vakken aan de Noordzijde van de rivier, bij een vrij normale waterstand vrijdagmiddag.

Zaterdag werd er tussen 07.30 en 08.00 uur verzameld bij Eetcafe Plein 6 in Dussen. Een nieuwe locatie met een groot parkeerterrein voor de deur. Alle deelnemers moesten zich vooraf melden zodat we konden proberen om slaapnummers in het parcours te vermijden.

Om 08.00 uur werd geloot, eerst de carpoolers en daarna kon iedereen op afroep zelf een nummer komen pakken. Omstreeks 08.30 uur waren de 83 deelnemers die er uiteindelijk waren vertrokken richting waterkant en na een 5 tot 15 minuten rijden kon men uitladen, een stukje lopen en gaan opbouwen.

Helaas was in de nacht van vrijdag op zaterdag het water bijna een meter gestegen, waardoor er enkele nummers compleet in het water stonden. Niet leuk voor de deelnemers die daar kwamen te zitten, maar toch allen uitgepakt na enig commentaar. De meeste moesten bovenop het talud plaatsnemen omdat het water zo hoog stond. Daarnaast stond wederom een felle stroom afwaarts, wat bijna altijd wel veel vis oplevert.

Om 10.00 uur werd gestart en het duurde niet lang voordat de eerste vissen gevangen werden achterin het B-vak, maar na een klein uur ging het helemaal los rondom de sluis Van Hagoort bij Meeuwen. Door bijna iedereen die hier zat werd goed vis gevangen.

Er stond tijdens de wedstrijd een soms harde wind waardoor het aan de zuidzijde al lastig was om de beten te zien, laat staan als je aan de noordzijde zat waar de wind vol op stond.
Helaas werden er door de felle stroming de nodige grote vissen (tussen de 2 en 4 kg per stuk) verspeeld over het hele parcours. Uiteindelijk is er over het algemeen redelijk tot goed gevangen, maar dat had vele malen beter kunnen zijn als de stroom een stuk minder was geweest.

Om 15.00 uur werd gestopt en tien minuten later kon er gestart worden met de weging. De hele wedstrijd is het droog gebleven, maar tijdens de weging kregen we weer een behoorlijke bui over ons heen.

In de buurt van Gemaal Hagoort waren mooie gewichten gevangen. Alleen op ons nieuwe vak bij Genderen viel dit zwaar tegen, waar helaas zelfs een aantal nullen werden genoteerd.

Daarna opruimen en op naar ons inschrijfadres, wat tevens het adres was voor de prijsuitreiking.

Na een ruim half uur van rekenen werd de prijsuitreiking verzorgd door leden van de wedstrijdcommissie. Er waren 5 geldprijzen en 3 poule prijzen per vak te verdelen en daarnaast was er een extra geldprijs voor de top drie. Per vak werden de prijswinnaars naar voren geroepen en de prijzen verdeeld. In totaal werd 1.082 kg vis gevangen waarvan het grootste deel rondom Hagoort.

Algemeen winnaar van deze editie werd Danny van de Ende van HSV Westlandvissers in Vak B met 57.620 gram, hij ontving een extra geldprijs plus het felbegeerde delfts blauwen bord, 2e werd Jan-Willem Hakvoort van HSV Het Loze Vissertje in A-vak met 39.750 gram.

3e werd Geert-Jan Vervoort van HSV VGB in het C-vak met 36.970 gram, 4e werd Martien van Seeters van HSV Het Loze Vissertje uit het D vak met 29.740 gram en 5e werd Frank de Ronde van HSV Het Loze Vissertje uit het E-vak met 5.890 gram.

De controleurs die de hele dag alles in goede banen hadden geleid, werden bedankt met een applaus van de deelnemers en de eigenaar van het Eetcafe werd bedankt voor de prima verzorging.

We kunnen als organisatie terugkijken op een zeer geslaagd evenement. Je kunt vooraf alles tot in de puntjes verzorgd hebben, maar dat er op de dag zelf helemaal niets fout gaat komt zelden voor.
Een leermoment voor ons en daar gaan we de volgende editie extra op letten.

Terug naar overzicht