Clubkampioenschappen SZWN 2024: Spannende start met voorrondes

Op zaterdag 25 mei vonden er op verschillende plekken viswedstrijden plaats met als doel een felbegeerde plek in de finale in september.

Clubkampioenschappen

De Dieze

Op de Dieze was de wedstrijd van HSV de Watergeus tegen HSV het loze Vissertje. Een gelijkopgaande strijd die uiteindelijk is gewonnen door HSV het Loze Vissertje met een verschil van 47 tegen 37 punten.

Vlaardingse Vaart

Op de Vlaardingse Vaart was er een driehoeksstrijd tussen HSV Groot Woudrichem, HSV Ons Genoegen uit Spijkernisse en Sportvisserij Belangen Delfland. Ondanks de regenachtige start was de vis duidelijk aanwezig en werden er diverse vangsten genoteerd. Na een spannende viswedstrijd bleek Sportvisserij Belangen Delfand de sterkste met 6 punten verschil.

SVBD dag verslag

Uitklappen om een verslag ingezonden door Sportvisserij Belangen Delfland te lezen

Verslag namens SVBD: Vandaag zaterdag 25 mei 2024 stond de 1e voorronde van het Clubkampioenschap SZWN 2024 op het programma. Tegenstander vandaag waren HSV Groot Woudrichem en HSV Ons Genoegen uit Spijkenisse.
Vanmorgen om 6.45 werden de kantnummers tijdens de nodige regen in de grond gestoken. Voor de uitzetters leek het wel dat er meer water op de kant stond dan in de Vlaardingse Vaart zelf. De Vlaardingse Vaart was voor vandaag het wedstrijdwater.
Hierna gingen wij naar het oude clubgebouw van de voetbalvereniging Delta Sport, hier stond de koffie klaar en waren alle deelnemers aanwezig. Om 08.00 uur werden de instructies verteld aan de teams en de loting verricht. Om 10.00 klonk het beginsignaal en onder lichte regen werd de wedstrijd vervist.
Al snel bleek dat er op diverse nummers vis werd gevangen. Om 15.00 ur klonk het eindsignaal en werd de vangsten gewogen. Alle deelnemers gingen na afloop terug naar naar de voetbalvereniging Delta Sport, maar nu in hun nieuwe clubgebouw. Onder het genot van een consumptie werd de uitslag berekend. Om 16.30 uur werd de uitslag bekend gemaakt. Met 6 punten verschil bleek Sportvisserij Belangen Delfland zich geplaatst te hebben voor de finale in september. Deze wedstrijd zal wederom op de Vlaardingse Vaart worden vervist. Speciale dank aan alle betrokkene die deze dag tot een succes hebben gemaakt.

Derde wedstrijd

Tot slot hebben we eerder ook al een spannende wedstrijd gezien tussen KEHV de Ruisvoorn en O.H.V. de Sportvissers. In deze strijd trokken O.H.V. de Sportvissers aan het langste eind en zien we hen dus terug in de finale!

De organisatie van SZWN wil alle deelnemers, vrijwilligers en organisatoren bedanken voor hun bijdrage aan deze succesvolle start van de clubkampioenschappen.

Volg ons op social media om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes rondom de clubkampioenschappen!

Terug naar overzicht