Arthur van Tienen nieuwe Federatieve Coach jeugdteam kustvissen

Vanaf dit jaar gaat Federatieve Coach Arthur van Tienen aan de slag met het vormen van een jeugdteam kustvissen. Hij heeft de nodige ervaring (nationaal en internationaal) op het gebied van zeevissen en is daardoor de uitgelezen persoon om het jeugdteam kustvissen te gaan begeleiden! Welkom Arthur!

We vroegen hem om zichzelf even aan jullie voor te stellen:

‘Ik ben Arthur van Tienen, 65 jaar, woon in Vlaardingen en ben al meer dan 40 getrouwd met Joke. We mochten 2 kinderen op deze wereld zetten, van ieder soort één en inmiddels zijn wij opa en oma van 5 kleinkinderen. Ik ben sinds 1 oktober 2021 met vervroegd pensioen na meer dan 40 jaar op een grote raffinaderij te hebben gewerkt.

Mijn hele leven staat eigenlijk in het teken van sport waarbij zeevissen een prominente plaats inneemt. Ik vis al vanaf mijn 5e jaar sinds mijn vader mij meenam op de Vlaardingse Vaart om op baars en snoek te vissen. Sinds mijn 11e jaar vis ik aan en op zee en ben ik er niet meer “weg” te slaan.

Ik heb uitgebreide kennis van zaken van alles wat zo’n beetje met zeevissen te maken heeft, of het nu casting (verwerpen), bootvissen of kustvissen betreft. Ben in bezit van uitgebreide buitenland ervaring door deelname aan diverse WK’s Kust, Internationale wedstrijden en als Bondscoach Kust Heren en tegenwoordig als FIPS-M Technische Commissie vertegenwoordiger bij de diverse WK’s kustvissen over de hele wereld.’

Wat kun je verwachten van mij?

‘In 2024 zullen we de basis leggen voor een structureel sterk beleid op jeugd kustvissen, waarbij betrokkenheid van verenigingen, jeugd vissers en ouders voorop staan.

Inventarisaties bij verenigingen, bijeenkomsten, jeugdwedstrijden en een proactieve opstelling van mij moeten ertoe leiden dat we eind 2025 minimaal 20 jeugdvissers hebben opgeleid en begeleid die mee kunnen doen aan een WK Kust jeugd.

Ik zal binnenkort de verenigingen in onze regio contacten en samen met hen kijken waar de mogelijk heden liggen en hierna met plannen komen. In ieder geval houden we dit najaar al 3 jeugdclinics kustvissen van 3 uur, 2 in Zeeland en 1 in Zuid-Holland (Waarde, de Banjaard en Hoek van Holland.)

Tot ziens aan de waterkant!’

Terug naar overzicht